Kruidenbrood

 In Droogoven, Recepten

Heb je de laatste tijd kruiden gedroogd? Dat komt goed uit, want nu kan je hiervan je eigen knoflookstokbrood maken met je eigen kruidenmix. Het stokbrood is een perfecte appetizer en gaat goed samen met Franse en Italiaanse gerechten. Serveer je gasten met dit zelfgemaakte knoflookstokbrood en ze zullen zeker voor meer vragen!

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 50 gr boter
  • 2-3 eetlepel fijngemalen knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie (je kan ook andere soorten kruiden gebruiken die je zelf lekker vindt).

Instructies

  1. Week verse peterselie voor een (halve) dag in en droog het voor 4 – 5 uren op 70 °C, totdat ze helemaal droog zijn geworden.
  2. Snijd de gedroogde peterselie.
  3. Smelt de boter in een pan of doe het in de magnetron voor 10-15 seconden. Voeg daarna de kruiden en gemalen knoflook toe. Mix alle ingrediënten goed met elkaar. Indien nodig, voeg meer zeezout toe aan het mengsel.
  4. Snijd het stokbrood in stukjes en smeer daarna de kruidenboter erop. Doe daarna het stokbrood in de oven op at 180 °C voor 5 to 10 minuten. Serveer warm en geniet ervan!
Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search