Raw Italian spices crackers

 In Droogoven, Recepten

Een perfecte snack voor raw foodies. Het is knapperig met een lichte kruidige smaak van de Italiaanse kruiden en hartig door de lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten

Crackers kan je op veel verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld voor een snelle raw maaltijd of snack. Dit snack zit vol met vezels en magnesium.   .

  • 260 gr gemalen lijnzaad
  • 120 gr hele lijnzaad
  • 5 gr zeezout
  • 5 gr Italiaanse kruiden (bijvoorbeeld, basilicum of oregano)
  • 628 ml water
  • 85 gr zonnebloempitten
  • 32 gr sesamzaad

Instructies

  1. Mix alles samen in een kom.
  2. Bedek twee droogrekken met bakpapier. Verspreid het beslag gelijkmatig op de rekken.
  3. Droog het eerste uur op 120 Fahrenheit of 48.8 Celcius. Voor de resterende tijd, zet de temperatuur op 105 Fahrenheit of 40.5 Celcius.
  4. Snijd de crackers in rechthoekige vormen wanneer ze hard beginnen te worden (na 4 uur).
  5. Zodra de crackers droog genoeg zijn (na 8 uren), breek ze dan af waar je ze hebt gesneden. Verwijder het bakpapier en verplaatst de crackers op een droogovenrek.

Geniet ervan!

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search